Sinds 1978 het adres voor uw auto, motor, vrachtwagen, aanhanger en bromfiets opleiding! Tevens speciale rijopleidingen voor mensen met beperkingen.

Vrachtwagen rijbewijs C

Vrachtauto

Om een vrachtauto te mogen besturen is rijbewijs C vereist. Dit rijbewijs wordt echter vaak aangevuld met rijbewijs E om te mogen rijden met een combinatie van een trekker en een trailer of een motorwagen met schamel- of middenasaanhangwagen.

Wil je beroepsmatig vrachtwagenchaffeur worden dan moet je in het bezit zijn van code 95. Hiermee mag je vrachtwagens besturen van boven de 7500kg.

Er ontstaat een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs en het biedt dus een goede kans voor een uitstekende baan. Een baan waar je niet op de vingers wordt gekeken, je je eigen verantwoordelijkheid hebt en kunt genieten van de omgeving.

Voordat je een vrachtautorijbewijs kunt halen moet je in het bezit zijn van autorijbewijs b en het diploma vakbekwaamheid deel 1 (verkeerstheorie +techniek), vakbekwaamheid deel 2 (goederenvervoer) en vakbekwaamheid deel 3 (voor beroepschauffeurs), code95 (het vroegere chauffeursdiploma) en moet je medisch worden gekeurd door een Arbo-arts. Wanneer je geslaagd bent voor je rijbewijs C kun je doorgaan voor je C/E aanhangwagen rijbewijs.

 

Eisen voor het rijbewijs

Wanneer je je vrachtwagenrijbewijs C en CE wilt halen moet je minimaal 21 jaar zijn. Als je dit in combinatie doet met je vakopleiding (code 95) dan mag je vanaf 18 jaar beginnen. Wil je meer weten over de nieuwe regels voor het vrachtautorijbewijs (C1, C, CE) kijk dan op www.rijksoverheid.nl

 

Aanmelden?

Deze opleiding is onderdeel van een samenwerking tussen H. de Bos en Dinkla Verkeersopleidingen. Meld je hier aan voor deze opleiding.