Sinds 1978 het adres voor uw auto, motor, vrachtwagen, aanhanger en bromfiets opleiding! Tevens speciale rijopleidingen voor mensen met beperkingen.

Autorijbewijs B

Hiervoor gebruiken wij altijd de nieuwste modellen van de  BMW 1-serie en een BMW X3 , welke zijn voorzien van airconditioning en waar niet in gerookt wordt. Ook beschikken wij over een automaat, welke ook is ingericht voor gehandicapten.

De lessen worden verzorgd door zeer ervaren instructeurs/instructrices, die zelf ook om de 5 jaar bijgeschoold worden.

Voordat je het praktijkexamen kan afleggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Op dinsdagsavond om 20.00 uur wordt hiervoor bij de rijschool theorie-examentraining verzorgt. Benodigde theorieboeken en CD-roms zijn bij de rijschool te koop. Neem je bij ons een compleet pakket rijlessen, dan zijn de theorielessen gratis!

 

De tussentijdse toets

De tussentijdse toets is ideaal voor mensen wiens zenuwen standaard elk examen verpesten. Of voor rijexamenkandidaten die gewoon wat extra zekerheid willen inbouwen. De tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR die alles beoordeelt op dezelfde manier als hij bij het echte rijexamen zou doen. Zo weet je al voor het definitieve rijexamen precies wat je kunt verwachten. Voor de tussentijdse toets moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat en dit ook kunnen tonen voor aanvang van de toets.

 

De tussentijdse toets en vrijstelling voor bijzondere verrichtingen

Als de tussentijdse toets goed gaat, kun je daarmee een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. Daarnaast geeft de examinator na afloop van de tussentijdse toets precies aan wat de punten zijn waaraan je in de komende lessen nog extra aandacht moet besteden. Uit onderzoek is gebleken dat door het doen van de tussentijdse toets de slaagkans met 20% kan toenemen.

 

Faalangstexamen

Ben je ondanks de tussentijdse toets nog steeds onzeker voor het examen of heb je last van faalangst. Dan is er de mogelijkheid om een faalangstexamen aan te vragen via de rijschool. Dat houdt in dat het examen iets langer duurt omdat tijdens het examen er de mogelijkheid is om af en toe pauzeren. Zodat je daarna weer helder kunt denken en het examen kunt vervolgen.

 

Gezondheidsverklaring

Om examen te kunnen doen ben je verplicht een gezondheidsverklaring over te leggen. De gezondheidsverklaring kun je aanvragen bij Mijn CBR. Deze dien je zelf in te vullen en op te sturen naar het CBR. Kosten hiervan zijn €34,80, de betaling kan worden gedaan via iDeal.

 

Machtiging DigiD

digid

Om deel te nemen aan het examen moet je je rijschool machtigen met je DigiD. Klik hier voor uitleg over hoe dit precies werkt.

 

 

Snel je autorijbewijs B halen?

Neem dan direct contact op met verkeersschool H. de Bos in Lemmer voor meer informatie of intake gesprek met één van onze instructeurs. Contact opnemen kan via het contactformulier of via telefoonnummer 0514 – 563385

Bekijk tarieven
Neem direct contact op