Sinds 1978 het adres voor uw auto, motor, vrachtwagen, aanhanger en bromfiets opleiding! Tevens speciale rijopleidingen voor mensen met beperkingen.

Autorijbewijs B

Autorijbewijs
De lessen worden verzorgd door zeer ervaren instructeurs/instructrices, die zelf ook om de 5 jaar bijgeschoold worden.

Voordat je het praktijkexamen kan afleggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Benodigde theorieboeken zijn bij de rijschool te koop.

 

De tussentijdse toets

De tussentijdse toets is ideaal voor mensen wiens zenuwen standaard elk examen verpesten. Of voor rijexamenkandidaten die gewoon wat extra zekerheid willen inbouwen. De tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen. De toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR die alles beoordeelt op dezelfde manier als hij bij het echte rijexamen zou doen. Zo weet je al voor het definitieve rijexamen precies wat je kunt verwachten. Voor de tussentijdse toets moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat en dit ook kunnen tonen voor aanvang van de toets.

 

De tussentijdse toets en vrijstelling voor bijzondere verrichtingen

Als de tussentijdse toets goed gaat, kun je daarmee een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen. Daarnaast geeft de examinator na afloop van de tussentijdse toets precies aan wat de punten zijn waaraan je in de komende lessen nog extra aandacht moet besteden. Uit onderzoek is gebleken dat door het doen van de tussentijdse toets de slaagkans met 20% kan toenemen.

 

Faalangstexamen

Ben je ondanks de tussentijdse toets nog steeds onzeker voor het examen of heb je last van faalangst. Dan is er de mogelijkheid om een faalangstexamen aan te vragen via de rijschool. Dat houdt in dat het examen iets langer duurt omdat tijdens het examen er de mogelijkheid is om af en toe pauzeren. Zodat je daarna weer helder kunt denken en het examen kunt vervolgen.

 

Gezondheidsverklaring

Om examen te kunnen doen ben je verplicht een gezondheidsverklaring over te leggen. De gezondheidsverklaring kun je aanvragen bij Mijn CBR. Deze dien je zelf in te vullen en op te sturen naar het CBR. Kosten hiervan zijn €37,80, de betaling kan worden gedaan via iDeal.

 

Machtiging DigiD

digid

Om deel te nemen aan het examen moet je je rijschool machtigen met je DigiD. Klik hier voor uitleg over hoe dit precies werkt.

 

Aanmelden?

Deze opleiding is onderdeel van een samenwerking tussen H. de Bos en Dinkla Verkeersopleidingen. Meld je hier aan voor deze opleiding.